X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Je kat en de vakantie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 15-03-2010
Auteur: Sjax
Het is weer de tijd voor het maken van de vakantieplannen. Wat doe je echter met de kat? Wat gaat die doen tijdens de vakantie?

Wat doe je met de kat tijdens de vakantie?

Er zijn diverse mogelijkheden voor de kat om de vakantieperiode door te komen:
  • de kat blijft thuis. Lekker in de vertrouwde omgeving. De meeste katten vinden dit het fijnst. Ze willen uiteraard wel hun eten, drinken en schone kattenbak. Sommige katten willen ook gewoon naar buioten kunnen.Dit kan je regelen door de buren te vragen voor de kat te zorgen, of er blijft een huisgenoot thuis, of je laat iemand in je huis wonen via een oppascentrale. Je kan ook een oppas 1 a 2 x per dag laten komen om voor de kat te zorgen.
  • de kat gaat mee op vakantie. Je moet dit wel goed voorbereiden. Mag de kat mee naar de bestemming en kan de kat de reis aan. Is de kat bijvoorbeeld wagenziek dan moet je langs de dierenarts voor pilletjes hiertegen. Verder m oet je de kat wennen aan autorijden door steeds langere stukken te rijden. De kat mag uiteraard voor zijn  eigen veiligheid en die van jullie en de medeweggebruikers niet los mee in de auto.Het zal je maar geberuen dat de kat ontsnapt uit de auto of dat hij onder het rempedaal gaat liggen.Als je naar het buitenland gaat dan moet de kat een identificatiechip hebben met bijbehorend Europees dierenpaspoort. Ook moet de kat geldig zijn ingeent en zijn ingeent tegen hondsdolheid (rabies). Informeer hiernaar bij de dierenarts. Daar hebben ze een lijst met eisen waar je kat aan moet voldoen als hij naar het buitenland gaat. Doe dit ruim op tijd.
  • de kat gaat naar een kattenpension. Ook dit kost voorbereidingstijd. Kies een pension uit dat past bij je kat. Zit de kat in een hokje in het pension of zit het met meerdere dieren in een binnenren? Is er de mogelijkheid dat de kat naar buiten kan in een buitenren? Wat eten ze in het pension? Welke inentingen zijn verplicht? Laat de kat voor de vakantie een weekend proeflogeren. De pensionhouder kan dan kijken hoe de kat zich gedraagt. Jij kan kijken hoe de kat zich gedraagt bij het wegbrengen en ophalen. Heeft de kat niet gegeten in pension, dan heeft hij het er niet goed gehad. Er zijn ook kleinschalige pensions bij particulieren thuis. (oa bij mij thuis). Een groot voordeel daarvan is is dat je niet gebonden bent aan speciale openingstijden en dat de kat meer aandacht krijgt.

Wat een gedoe

Al met al is het een heel gedoe om het allemaal te regelen. Vind je dit teveel dan zijn er twee mogelijkheden (eigenlijk drie, maar aan de derde is niks meer te doen):
  • je blijft maar gewoon thuis met je kat.Ook gezellig toch?
  • je dumpt je kat in het bos of gooit hem over het hek van het dieren asiel
  • je had nooit aan een kat moeten beginnen

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl