X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Stedentrip Antwerpen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Chrrom Chrrom Auteur op infoyo sinds
16 November 2009


Bekijk het profiel van Chrrom
Datum: 06-09-2010
Auteur: Chrrom
Een heerlijke stad om een weekendje te vertoeven is Antwerpen. Mode, kunst, musea, muziek, theater en een bruisend uitgaansleven. En dat op een steenworp afstand.

Shoppen

Allereerst natuurlijk mode, mode en mode. Het centrum van Antwerpen hoort beslist bij de Europese trendsetters. Je vindt er alle grote modewinkels en ook veel verrassend creatieve nieuwe zaken. Ben je meer een marktmens, dan is er natuurlijk de Vogeltjesmarkt, de beroemdste zondagsmarkt van het land.

Cultuur

Voor de fanatieke cultuurliefhebber valt er ook genoeg te bezichtigen. Zo is een wandeling door de oude binnenstad een uitstekend begin om Antwerpen te leren kennen. Grote, mooie pleinen als de Grote markt, de Groenplaats, de Vlaeykensgang zijn zeer de moeite waard, net als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Wie meer kunst wil zien, kan naar de wijk van de Cogels Osylei, waar deze en andere straten gevuld zijn met Jugendstil, Art Nouveau, Neoclassisme, Art Deco en Eclecticisme. In Antwerpen staat overigens ook de eerste Europese wolkenkrabber, die in art-deco stijl gebouwd is.
Verder heeft Antwerpen heel veel musea. Het beroemde Rubenshuis, de oude drukkerij Museum Plantin-Moretus, het Nationaal Scheepvaartmuseum, het grootste letterkundig archief het Letterenhuis, het Fotografiemuseum en het Provinciaal Modemuseum MoMu, waar je historische en hedendaagse modecollecties kunt bekijken. Noem maar op. En wie van beelden houdt, kan terecht in het Middelheim beeldenpark, waar zo’n 480 beelden staan en regelmatig een tentoonstelling gehouden wordt.
Houd je van kastelen, bezoek dan Het Steen. Dat is een klein kasteel uit de dertiende eeuw dat vroeger als burcht diende. Je vindt Het Steen aan de oever van de Schelde in het centrum van de stad. Heb je na al die winkels, kunst en geschiedenis zin in rust en groen, dan is er nog de Plantentuin.

Uitgaan

Tot slot kun je ook voor muziek en theater goed in Antwerpen terecht. Een besliste jaarlijkse aanrader is het festival van Vlaanderen. Een van de populairste uitgaansgelegenheden is de NOXX.
Vergeet tijdens je stedentrip niet om Culinair Antwerpen te ontdekken. Antwerpen heeft zo veel te bieden! Van ‘De Gulden Beer’ (Italiaans) en ‘Margaux’ (Frans) tot ‘Liang’s Garden’ (Chinees). Mocht je iets kleiners doch gezelligs prefereren dan zijn de La Luna en Bizzie-Lizzy een echte aanrader. Veel plezier!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl