X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het geheim van Valencia

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carla25 Carla25 Auteur op infoyo sinds
04 April 2010


Bekijk het profiel van Carla25
Gerelateerde artikelen Valencia, een trendy vakantie voor...
Datum: 26-04-2010
Auteur: Carla25
Valencia in Spanje.. wie haar kent wordt een dromer.Ik ben net terug uit deze stad en ik wil graag delen hoe ik het heb gehad. Deze stad heeft zoveel geheimen. En ik heb er een paar ontdekt.Zelf ga ik vooral op mijn zintuigen en gevoel af, om dingen te beleven. Ik kan u helaas geen namen noemen van de bezienswaardigheden.In 2 uur bent u daar al, ik adviseer om zelf te gaan voelen!


In mijn leven heb ik meerder oude kunststeden gezien. Als kind werd ik meegesjouwd, kerk in, kerk uit. Zelf heb ik o.a. Parijs bezocht, Rome, Madrid, Barcelona. Zeker ook prachtig om te zien.
'Bezichtigingsvakanties' heb ik heel lang niet gedaan. Zo mocht ik met mijn familie niet mee naar Barcelona en Istanbul, want dat zal veel te vermoeiend voor me zijn.
Ik geef toe, 4 dagen Valencia bezichtigen is vermoeiend. Maar ik heb de ervaring zeker niet willen missen.

Het leek ook wel of het zo had moeten zijn. Ik ben daar uitgenodigd in een Bed and Breackfast mansion (info@Valenciamansion.com)  omdat ik een kunstenaartje in spť ben. Deze mensen gunden mij een blik op deze kunststad . Que bien!
Wat een pech, de vulkaanwolk gooide roet in het eten. Maar op het aller, allerlaatste moment bleek mijn vlucht gewoon door te gaan!
Ik heb heerlijk weer gehad, precies goed om terrasjes te pakken, door de oude stad te slenteren en zelfs te fietsen.
Waar je ook kijkt, je ontdekt de meest prachtige gebouwen, of beeldhouwwerken, of een prachtig stilleven. Zoals een schattig ijzeren bankje onder een overhangende bloeiende boom.

Ik heb een boom gezien met een wortelstructuur van wel een paar honderd jaar oud. Hij was kolossaal.
Verder heb ik veel engelen gezien, uitgehouwde beelden van een paus, fonteintjes.
Het is een stad om in te verdwalen, zoveel kleine straatjes. allemaal schoon en geplaveid.
Onderweg kom je keramiekwinkeltjes tegen, of winkels met spaanse sjaals en ook souvenirs.

Natuurlijk ben ik als vrouw ook gek op shoppen. Ik ben dan ook even in Corte d'Ingles geweest. Maar helaas, het is toch niet mijn winkel. Wel heb ik een schattig 2ehandswinkel ontdekt. Ik ben daar 2 keer geweest. Ze hebben daar prachtige trouwjurken, en feestjurken van brockaat. Die stof is zo mooi, ik heb het gekocht en ga er thuis wat van maken.
Ook hebben ze daar beelden en meubels en boeken. Heerlijk. En, ik heb een prachtig ECHT beeld gevonden - handgemaakt -  van een heilig figuur met een boek en een kindje op zijn arm! voor 10 euro mocht ik het hebben. (ps. als iemand weet wie deze figuur voorstelt, hoor ik het graag).

Ik heb de kerkenroute gevolgd, met kerken die uit de Barokperiode stammen. Deze zijn zo mooi gerestaureerd. Wat moeten deze restaurateurs zich geŽerd voelen, als ze een beeld van een engel of van Jezus mogen vasthouden. Of zo een eeuwenoud doek mogen opknappen.  
De kerken zijn ťťn en al pracht en praal. de plafonds alleen zijn al de moeite waard om naar te kijken. In sommige musea en kerken werd ik wel wat droevig. Al die verhalen over de marteling van Jezus. In ťťn kerk keken alle engeltjes boos. (Weet u wellicht waarom?) . In een groot museum zag ik een schilderij, dat was zo immens groot, ik heb met verbazing staan kijken. Ongeloofelijk. De afbeeldingen waren wel wat eng, maar het ging er om dat Iedereen - mensen uit de hel en heilige nonnen - naar Jezus toewilden.

Nog meer geheimen? verborgen schatten in oude simpele gebouwen, een goud met diamanten adelaar, bovenop een lamp in een kerk. Natuurlijk de Heilige Graal! En de schitterende kathedraal, de kern van de stad. Ik heb een dienst mogen bijwonen. Ook het ernaast gelegen gigantische beeld van een 'neptunes' met zijn muzes is prachtig. Overal op het beeld, ook op zn hoofd, zitten witte duiven.

Wat voor iedereen droevig moet zijn, is het zien van een bedelaar. Een man die in het midden van het plein op zijn knieŽn zit en buigt met zijn armen wijd, om geld te verdienen. Dit komt overigens weinig voor.
Verder is het heerlijk om te relaxen in het Tuniapark. Op zo een 5 minuten vanaf de stad, loopt onder de romantische bruggen een heel breed park, op de bodem van een drooggelegde rivier. Het park is 7 km lang. Heerlijk om te fietsen. Wees u niet bang; op een gegeven moment moet u onder twee duivels doorfietsen.  Ik fietste zo naar de moderne gebouwen die al van grote afstand te zien zijn. De gebouwen lijken van Mars afkomstig. Wellicht zijn de duivels daarvan gekomen.
Nog een stukje fietsen, en dan langs de haven, kwam ik aan het strand. Wat een prachtig breed en lang zandstrand. Ook een boulevard met veeel eettentjes. Kortom , genieten!

Ik heb hier wat geheimen over Valencia verklapt.

Weet u wat ik het grootste geheim vind? Waar ik helaas niet te veel op in wil gaan omdat het persoonlijk is. Wat ik er wel over kan zeggen, het meest bijzonder was het prachtige mansion, dat stamt uit ong. de jaren 1500, waar ik mocht verblijven. Of nee, het zijn de eigenaren. Ik heb deze bijzondere lieve mensen in mijn hart gesloten en ik mis ze nu al.

Ik ga vast nog eens, want ik ben nog lang niet uitgekeken!. Gracias

Reacties op dit artikel
Patrick, 2010-04-26
( 0 )

Hoi.
Goed van je dat je toch nog bent gegaan. Ik ben hartstikke trots op je, meisje
Liefs,
Patrick
Valerie, 2010-08-11
( 0 )

Lieve Carla, Je bent een kei! Kus van: http://www.valenciamansion.com/
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl