X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Krakau, een wereldstad met veel allure

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 01-02-2010
Auteur: Lizz
Krakau is een stad waar je direct verliefd op wordt. Tenminste, als je verkeerschaos niet meerekend. Maar met een Poolse chauffeur die bekend is met alle straatjes en steegjes heb je daar ook geen last van. De binnenstad is niet te evenaren. Een mooi plein, prachtige kerk, veel duiven en heel veel cultuur. Het is verstild, bont, levendig, enthousiast en heel erg aantrekkelijk. En als je hartje zomer ook nog eens de bijen, vliegen en wespen wegdenkt, is het goed vertoeven op een van de vele terrassen die de binnenstad rijk is. 

Sint Annakerk

Krakau is een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. En dan niet alleen met haar gebouwen, maar ook met haar winkeltjes, muziek en mensen. Bij grote uitzondering is hier heel veel gespaard gebleven tijdens de bombardementen in de tweede wereldoorlog en het stadscentrum staat zelfs op de lijst van de Werelderfgoederen van de Unesco.
De Sint Annakerk is een van de opvallendste en meest rijk versierde kerken die alleen in grotere steden te vinden zijn. Eenmaal binnen voeren de gedachten direct terug naar allerlei Pausen die hier hun bezoek gebracht hebben en al die profs die hier hun mooiste werk tegen wellicht een karig loontje hebben uitgevoerd. Het is zitten, om je heen kijken en genieten.

Zoutmijnen van wieliczka

Krakau is een stad vol verhalen en mythen, maar ook een universiteitsstad. Van de 800.000 inwoners zijn er 100.000 student. Het kasteel en kathedraal van Wavel, het marktplein, de lakenhallen, Mariakerk en de Jagielloonse Universiteit zijn allemaal van grote historische waarde voor Krakau. Maar ook in de omgeving van Krakau bevinden zich indrukwekkende bezienswaardigheden.
De zoutmijnen van Wieliczka bijvoorbeeld. Daar hadden we vlakbij een hotelletje genomen en hebben zelfs deze zoutwonders bezocht. Op de communistische inslag van het personeel van de mijn na is het een aanrader. Let er wel op dat je een tolk neemt die Engels spreekt, anders ontgaat de essentie en onderweg wisselen is not done.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl