X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Koblenz bevindt zich in een prachtige omgeving

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 06-11-2009
Auteur: Lizz
De stad Koblenz in Duitsland is een magnifieke, oude stad vol met cultuur, eigenzinnigheid en gezelligheid. Ook de omgeving is meer dan de moeite waard om eens te bekijken.

De historische wijnstad Koblenz is een oude handelsstad. Bij het "Deutsche Eck" vloeien de Moezel en de Rijn samen. Op de landtong, die Rijn en Moezel scheidt tot aan hun samenvloeiing, staat het voetstuk van het in 1897 opgerichte ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm. Het werd in 1945 ten dele verwoest en na de restauratie is het sinds 1953 het "monument van de Duitse eenheid". In 1993 is het ruiterstandbeeld van de keizer weer op zijn voetstuk geplaatst. Vanaf het monument heeft u een prachtig uitzicht over de Rijn, de Moezel en de rotsvesting Ehrenbreitstein. U kunt in Koblenz ook gezellig winkelen, vooral de Löhrstrasse is bekend om zijn prachtige winkels.
De voetgangerszone Löhrstrasse is helemaal verweven met de oude stad. In het winkelcentrum is het hele jaar door een, voor de regio overvloedige, keuze aan diverse merken en assortiment. Hier vind je net zo makkelijk grote filialen als kleine specialisten. design-kleding, kinderspeelgoed, woonaccessoires, digitale camera’s alles is voorhanden.

Vlakbij bevindt zich het schilderachtige Maria-Laach, dat is gelegen aan de Laachersee. De naam Maria-Laach is ontleend aan het klooster. Deze Benedictijner abdij, gesticht in 1093 door paltsgraaf Hendrik II, wordt gekenmerkt door haar Romaanse basiliek met zes torens. De voorhof van de kerk heet "Het Paradijs" en in het midden hiervan staat de "Bron des Levens". Zowel de abdij als de kloostertuinen zijn zeker een bezoek waard.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl