X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


I've got the fever.....the NY-fever!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van angelsammie angelsammie Auteur op infoyo sinds
20 Juli 2010


Bekijk het profiel van angelsammie
Datum: 26-07-2010
Auteur: Angelsammie
Mijn titel zegt het al, ik ben aangestoken met het virus. Het virus van het reizen. De symptonen van dit virus zijn: - vermoeidheid door het laat naar bed gaan omdat er teveel bars in de buurt zijn,- last van stralingen door het telkens weer opladen van je camcorder en je camera,- een kriebelend gevoel wanneer je geld in je portomonnee hebt,- vermoeide benen door het lopen door de city,- psychische gedachtendwaling naar andere landen,- overgevoelige tong van het proeven van de andere cultuur.

Ik heb van de week keelpastilles gekocht omdat ik naast dit virus ook ouderwets verkouden was. Zeer sexy, NOT!
Maar dat maakt NY uiteraard niet minder leuk.
Naast het mooie weer dat we van de week hebben gehad (2x verbrand), hebben we momenteel ook Hollands weer (regen). Dat schijnt abnormaal te zijn. Het was in NY altijd zo dat vanaf de mei de zon schijnt en de regenwolken ver te zoeken zijn. Sinds een paar jaar is dit veranderd. Nu hebben ze ook regen tussen mei en september (moeten ze eens naar NL komen).
Maar goed, zelfs als het regent, is het benauwd en loop je in een t-shirt rond. Dus eigenlijk is er weinig te klagen.

Van de week een aantal leuke ondernemingen gedaan. Zo heb ik een bustour downtown en uptown gedaan. Je zit dan bovenin een bus en wordt rondgeleid door straatjes en langs imposante gebouwen. Je krijgt wat geschiedenis mee en ik weet nu waar Barbara Streisand, Yoko Ono en nog een aantal bekendheden wonen.

Naast deze bustour ben ik ook in Empire State Building geweest. Ik had via een mannetje buiten een kaartje gekocht, dat scheelt 2 uur wachtrij. Ik kon dus mn tong uitsteken naar alle mensen die moesten wachten, terwijl ik via de zijlijn door kon lopen.
Maar ik moest wel bij de andere rijen wachten. Een rij voor de controle (riem af, cellphone weg, fouilleren enz), een rij voor de eerste lift (naar de 80ste verdieping en een rij voor de tweede lift (van de 80ste naar de 86ste verdieping).
Maar als je eenmaal de rijen voorbij bent en bovenop het dak staat, heb je een geweldig uitzicht over heel NY en delen van Long Island. Ik heb een aantal foto's gemaakt en van t uitzicht genoten.
Eenmaal weer terug.moet je weer wachten in de rijen voor de lift naar beneden.
Ik ben van de week naar Liberty Island geweest. Ook hiervoor had ik bij een mannetje een kaartje gekocht (wat me dus weer een lange wachtrij scheelde). Maar uiteraard is ook dit niet de enige rij. Je kaartje moet gescand worden. Ook hier wordt je weer uitgebreid gecontroleerd en je moet de boot op. Het was heerlijk weer en heb dan ook weer mooie foto's kunnen nemen. Dit ritje nam de hele morgen en een groot deel van de middag in beslag. De boot ging van Liberty Island naar Ellis Island. Op Ellis Island heb je een museum wat gaat over de immigratie. Hier ben ik niet heen geweest, aangezien ik dit niet zou redden omdat ik Willem van school moest halen.

Op Time Square was ik al een aantal keer langs Madame Tussauds gelopen en van de week ben ik binnen geweest. Ze hadden het heel leuk gedaan. De poppen staan niet in een rij, maar je loopt een 'feest' binnen waarbij het lijkt alsof de beroemdheden aan het partyen zijn. Uiteraard gelachen, gegierd en gebruld en veel leuke foto's gemaakt. Was absoluut het geld waard.
Naast Madame Tussauds heb je een gebouw wat 'Ripley's Believe it or not' heet. We hebben in NL ook een korte tijd het programma gehad. In dit museum heb je allemaal onvoorstelbare dingen; een kip zonder kop die een aantal jaar geleefd heeft, een kalf met 2 hoofden, de zwaarste man, de langste man, kleinste voeten, een koe met 5 poten enz.

Van de week ben ik samen met Phoebe een kamer wezen checken. Zij reist rond en had voor 2 maanden een kamer nodig in NY. Ze vroeg of ik mee wilde en dat heb ik dan ook gedaan. Phoebe twijfelde behoorlijk, maar was al snel om toen de jongen voor ons wilde koken en een heerlijke maaltijd op tafel had gezet. Helaas is de deal niet doorgegaan door omstandigheden.

Ook maar een nieuwe trolley gekocht. Ik weet anders niet hoe ik al de souveniertjes mee naar huis moet nemen. Ik heb ondertussen een aparte hoek in mn kast ingebouwd voor de souveniertjes omdat ik geheid anders wat kwijt raak. De hoek bestaat uit (veel) shirtjes, broeken, shotglaasjes, straatborden, beeldjes, mokken, sleutelhangers (niet dat dit veel plaats inneemt, maar goed) enz.
Ik denk dat ik onderhand een tas vol heb met souveniertjes. Er is hier zo veel te koop, echt onvoorstelbaar.

Mensen vragen mij wel eens wat ik het meest mis uit Nederland. Ik denk dat hierop meerdere antwoorden heb. Maar wat bovenaan staat is vers brood! Dat kennen ze hier namelijk niet. Je moet blij zijn als je al ergens een brood kan bemachtigen. Daarnaast mis ik drop, limonade, mn moeders zelf-gemaakte-bietenstampot, bloemkool met roomsaus (bloemkool kennen ze wel, maar roomsaus niet).
Mariana is 2 weken geleden naar NL geweest voor het nieuwe seizoen van Hollands Next Top Model en ze vroeg me wat ik wilde uit NL. Het eerste wat gelijk in me opkwam was: HAGELSLAG! Dat heeft ze dus ook meegenomen, maar ja, waar doe je hagelslag op als je geen vers brood hebt. Hahaha!

Nog maar 3 weken, 23 dagen, voordat ik weer thuis ben, voordat ik weer naar Hillegomse dorp ga, mn vrienden weer zie, mn broertje kan plagen, weer geld kan gaan sparen. Nog maar 3 weken voordat dit avontuur erop zit.
Dubbele gevoelens.

Thanx voor het lezen van mn bericht en remember, de foto's staan allemaal op Hyves.nl onder het kopje New York. Dus mocht je je vervelen dan kan je altijd nog mn 220 (of iets in die richting) gaan bekijken!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl