X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Single zijn en op vakantie gaan

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Amethyst Amethyst Auteur op infoyo sinds
05 November 2008


Bekijk het profiel van Amethyst
Datum: 10-11-2008
Auteur: Amethyst
Wanneer je single bent, heb je er net zo goed behoefte aan om op vakantie te gaan, als degenen die wel een partner hebben. Vaak is het mogelijk om samen met een vriend of vriendin op vakantie te gaan, maar wanneer je geen alleenstaande vrienden of familie hebt, wordt het al lastiger om een leuke vakantie voor jezelf te gaan plannen.

Welke mogelijkheden zijn er voor singles?

Als alleenstaande kun je natuurlijk gewoon je auto pakken en er op uit gaan, echter een goede voorbereiding is verstandiger. Wanneer je in hotels gaat overnachten krijg je al gauw te maken met dure hotelkamers, omdat hotels niet ingesteld zijn op personen die alleen overnachten. Wanneer je single bent heb je de keuze uit drie mogelijkheden:

1. Je gaat op zoek naar een reisorganisatie die vakantiereizen voor alleenstaanden organiseert.
2. Je plant zelf een reis en gaat echt helemaal alleen op stap.
3. Je zoekt een ander single persoon die ook zoekt naar iemand om mee op vakantie te gaan.

Vakantie via een reisorganisatie

Wanneer je een vakantie via een reisorganisatie wilt boeken, dan kun je op internet terecht voor het vinden van een goede reisorganisatie. De website www.singles-reizen.startpagina.nl is een goede mogelijkheid om de voorbereiding van je reis mee te beginnen. One2gether Travel is ťťn van de betere reisorganisaties voor singles. Over het algemeen hoef je er niet bang voor te zijn dat de singles die met een georganiseerde vakantie reizen op zoek zijn naar een relatie en om die reden meegaan. Mensen gaan echt gewoon mee om een leuke vakantie te hebben, en veelal groeien er leuke vriendschappen uit deze vakanties. Natuurlijk gebeurt het ook wel eens dat er een relatie uit voort komt.

Zelf je reis plannen

Je kunt ervoor kiezen om helemaal alleen te reizen. Natuurlijk moet je er wel goed tegen kunnen op jezelf aangewezen te zijn. Wanneer je voor het eerst helemaal alleen met vakantie wilt is het verstandig om eerst een korte vakantie te plannen. Bezoek bijvoorbeeld een grote stad en zijn stedenstrips die je zo via internet kunt boeken.
Voor vrouwen is het belangrijk goed te oriŽnteren, naar welk land je het beste kunt gaan. Er zijn landen die voor alleenreizende vrouwen niet prettig of zelfs gevaarlijk zijn. Thailand is ťťn van de landen waar alleenreizende vrouwen op een prettige manier hun vakantie kunnen doorbrengen.

Tips voor alleenreizenden:

 • Verzamel zo veel mogelijk informatie over het land waar je naar toe wilt, over de cultuur en over het gedrag van de inwoners. Zorg ervoor dat je zelf niet uit de toon valt, bijvoorbeeld door in je westerse kleding te lopen in een land waar dit niet gewenst is.
 • Trek als alleenreizende vrouw geen mannen aan door lang naar hen te kijken of gemakkelijk en open contact te maken.
 • Zorg dat je altijd een briefje met je naam, adres en telefoonnummer van je familie in je kleding hebt zitten. Wanneer er iets met je gebeurt, kan men de thuisblijvers altijd bereiken.
 • Mail een scan of foto van je paspoort naar je eigen mailadres, je kunt bij verlies van je paspoort zo toch aantonen wie je bent.
 • Zorg dat je alarmnummers, verzekeringspapieren en het telefoonnummer van het Nederlandse consulaat in het land van bestemming bij je hebt.
 • Neem een mobiele telefoon mee, en laat een reisschema achter voor de thuisblijvers. Wanneer er bij een calamiteit met familie of naaste vrienden contact met je opgenomen moet worden, dan ben je vindbaar. Je mobiele telefoon zal niet altijd en overal bereik hebben, maar in gebieden waar je wel bereik hebt, superhandig om hem bij je te hebben.

Op reis met een reisgenoot

Wanneer je niet op vakantie wilt met een reisorganisatie, maar ook niet alleen, dan kun je via internet contact zoeken met singles die ook iemand zoeken om mee op vakantie te gaan.
Op de startpagina www.singles-reizen.startpagina.nl kun je diverse contactadvertenties vinden.

Tips voor het vinden van een reismaatje:

 • Wissel al je karaktereigenschappen, hobbyís, ideeŽn over vakantie, ervaringen etc. uit. Zorg dat degene waar je uiteindelijk mee op reis wilt goed aansluit bij je eigen karakter.
 • Voordat je op reis gaat communiceer je eerst een tijdje per mail, zodat je de persoon een beetje leert kennen.
 • Ontmoet elkaar een aantal keer, voordat je aan de reis begint. Wanneer het niet echt klikt, niet toch samen op reis gaan! Wanneer je niet bij elkaar past, dan kan je dat een hoop vakantieplezier kosten.
 • Zorg dat je het allebei helemaal eens bent over de reisbestemming. Als je achteraf teleurgesteld bent in het land waar je eigenlijk niet naar toe wilde, is je vakantie geen succes geweest en kom je met een ontevreden gevoel weer thuis.
 • Voel je niet verplicht om na de vakantie die je samen hebt gehad, contact te blijven onderhouden met je reisgenoot. Maak hier goede afspraken over. Klikt het toch heel erg, dan kun je eventuele volgende vakanties samen plannen.

Tot slot

Wanneer je alleenstaand bent is een reisavontuur natuurlijk een uitgelezen kans om iemand te ontmoeten waar je een relatie mee zou kunnen krijgen. Ga echter vooral niet met vakantie met het doel iemand te ontmoeten. Reis je met een reisgezelschap, dan zul je merken dat de andere singles ook niet dat doel hebben, m.a.w. het is geen datingbureau. Wanneer je alleen reist of met een vriend of vriendin, dan zul je juist heel erg moeten oppassen met welke onbekenden je een relatie aangaat. Contacten leggen in het buitenland is prima, maar er is in de meeste landen toch spraken van geheel andere normen en waarden dan dat wij gewend zijn.

Wil je je nog meer oriŽnteren op alleen reizen, via internet kun je zoeken naar reisverhalen en ervaringen van andere alleenstaande vakantiereizigers.

Reacties op dit artikel
Bea, 2010-03-20
( 0 )

Waar kan ik iemand zoeken om samen mee op vakantie te gaan ik ben single en zoek een andere single vrouw voor samen op cultuur reis te gaan maar waar???? vindt ik daar informatie over wie weet dit?? gr bea
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl