X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vader & Zoon

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Hendrikus Hendrikus Auteur op infoyo sinds
04 November 2010


Bekijk het profiel van Hendrikus
Datum: 16-11-2010
Auteur: Hendrikus
Het was afgelopen zondag dat er onverwacht twee Amerikanen op visite kwamen, het bleek familie te zijn. Ik had deze mannen nog nooit gezien, het waren vader en zoon, op vakantie in Europa.

Het was afgelopen zondag dat er onverwacht twee Amerikanen op visite kwamen, het bleek familie te zijn. Ik had deze mannen nog nooit gezien, het waren vader en zoon, op vakantie in Europa. De zoon was ongeveer van mijn leeftijd, hij sprak alleen Engels, de vader was zoín zeventig jaar en sprak, naast het platte Amerikaanse Engels, nog een behoorlijk mondje Nederlands. Eigenlijk sprak hij een soort Herwijns, we bevonden ons bij mijn ouders, op de Vossenhol, in Herwijnen, daar lagen hun wortels.
De mannen waren vanuit Detroit, met het vliegtuig, naar Parijs gekomen en daar hadden ze een auto gehuurd waarmee ze via NormandiŽ en Oostende naar Nederland gekomen waren. De mannen heten Clarence en Clint, vader en zoon. Clarence wilde de kust NormandiŽ zien waar zijn broer in de 2e wereldoorlog aan land was gekomen, die broer was als soldaat in Europa geweest en heeft de bevrijding mee mogen maken.
Clarence, de zeventiger, is een vitale man met een gezonde dosis humor, het is vreemd dat deze man, die nog nooit in Nederland is geweest, naar mijn idee, zoveel Nederlandse humor heeft. We konden lachen om dezelfde grapjes, we begrepen elkaar, of het nu in het Engels of in het ouderwetse Nederlands was, er was een bijzondere manier van verstaan.
Ook met zijn zoon Clint was dat contact er op diezelfde opmerkelijke wijze, ook al was de conversatie met hem allen in het Engels, we hadden een juiste verbinding. Clint is advocaat en werkt als een soort accountant in de STATES. Zijn vader steekt daar de gek mee en zegt in het Engels: ĎSOME SAY HE IS A LAWYER, BUT I SAY HEíS A LIAR.í Waarop hij meteen zegt dat ik het voor mijn ouders in het Herwijns vertalen moet. Dat is een hele klus, en tracht de grap erin te houden.
Ik vertaal het, maar helaas, de grap verdwijnt. Het is een woordspeling, een taalgrap met een letter van het woord waarmee het beroep van Clint wordt uitgesproken.
Toch deed ik een poging: ĎEr zijn er die zeggen dat hij advocaat is, maar eigenlijk is hij een leugenaarí.
De Engelse woorden LAWYER en LIAR, kennen deels dezelfde letters en zitten wat klank betreft dicht bij elkaar, maar in onze taal blijft van de grap weinig over. Dat betekent dat ik de grap uit moet gaan leggen, wat zoveel wil zeggen: FOUT. Een grap uitleggen, daar moet je niet aan beginnen, dat kan niet. Een grap is niet uit te leggen.
Ik wilde wel uitleggen dat ik niet in Holland woon, ik woon in Gelderland, een provincie van Nederland. Nederland dat is het land waarin ik woon. Vooral de advocaat, die vaak vanwege juridische problematiek met precieze zaken bezig is had daar begrip voor. Ik ben geen Hollander, ik ben Nederlander, daar wil ik me bewust van zijn, mijn identiteit vind ik belangrijk. Ik zette de puntjes op de i, ik wil laten weten wie ik ben en waar ik voor sta, ik wens je ook de punt op de i, en het goede

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl