X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Andere culturen en gewoontes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 22-07-2010
Auteur: Carina03
Wat we nog wel eens willen vergeten als we op vakantie gaan is dat wij dan de buitenlanders zijn die onszelf moeten aanpassen aan de gewoontes en de cultuur van het land. Zie het maar als een tijdelijke integratie.

Respect

Waar je ook naartoe gaat, heb altijd respect voor de gewoontes van het land. Toon datzelfde respect richting de bewoners van het land. Nederlanders zijn niet meer zo van het alstublieft en dank u wel, in bijna elk ander land wordt dit gezien als een fatsoensnorm. Leer deze twee toonbeelden in de taal van het land waar je naartoe gaat en je zult zien dat men je met respect tegemoet zal treden. Binnen de landen van Europa zijn de verschillen niet zo groot maar er zijn altijd dingen waar je rekening mee moet houden. Onze zwarte humor wordt net als het dubbelzinnig karakter van de vele opmerkingen die we ooit maken niet in elk land op prijs gesteld, men kan er zelfs ernstige ruzie door krijgen of misschien nog erger, de burgers van het land door een ondoordachte opmerking diepkwetsen of beledigen. Zo kleineer je in Frankrijk Le tour of het nationale voetbalteam niet, dat ze zelf de haantjes afmaken is normaal maar het is anders als een buitenstaander dat doet. In Spanje praat men niet over de dictator Franco of negatief over het stierengevecht. Ook buiten Europa gelden regels en normen, maak in Australie bijvoorbeeld nooit de grap om met een been te slepen en dan te vragen "zijn jouw voorouders zo hier gekomen".

Fatsoen

Gedraag je in het land waar je naartoe gaat hetzelfde als je hier doet, of nog beter. Laat een goede indruk achter van de Nederlander. Verniel geen dingen onder het mom van "ik wist niet wat ik deed want ik had wat op". Trek als je de straat op gaat kleding aan, hier ga je ook niet in een bikinihesje met handdoek om de middel of ontbloot bovenlijf winkelen of terug naar huis na een middag zwembad of strand. Dring niet voor aan de bar, in de winkel of bij het nemen van de bus maar wacht netjes als iedereen je beurt af. Laat je kamer of kampeerplaats netjes achter net zoals de plaats op het strand waar je de dag hebt doorgebracht. In elke vakantieplaats staan overal vuilnisbakken, gebruik deze en gooi niet alles op straat. Kortom: gedraag je zoals je als kind van je ouders hebt geleerd.

Reacties op dit artikel
Maangodin, 2010-07-22
( 0 )

Gelukkig blijf ik in eigen land (waar ik me lekker Nederlands kan gedragen). Verder zou ik willen dat ook de gasten die wij over de vloer krijgen gedurende de vakanties zich aan onze regels en gewoontes aanpassen. Helaas is dit maar al te vaak niet het geval.
Carina03, 2010-07-23
( 0 )

Hoi Maangodin, in je eigen omgeving kun je dit toch best tegen de gasten vertellen?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl