X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Grenoble: brandwonden op de camping

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Michiel Michiel Auteur op infoyo sinds
24 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Michiel
Datum: 29-12-2008
Auteur: Michiel
Ik vloog over het riet en plonsde in de sloot. Te weinig water. Met water van een paar centimeter hoog kon ik mijn zoon niet nat houden. De brandwonden tekenden zich al vuurrood af.

Mijn zoon is van kleins af aan al gek geweest op een kopje bouillon. Heerlijk samen een kopje en wat kletsen. Zo ook in Frankrijk op een camping onder Grenoble. We hadden een camping voor het tweede jaar bezocht. Vertrouwd, niet zoeken, aardige mensen… wat wil je eigenlijk nog meer. De kinderen hadden het prima naar de zin en waren heel de dag druk. ’s Middags een lekker stuk stokbrood en wat croissants. Voor mijn zoon dus ook met een kopje bouillon.

Het was net ingeschonken, maar hij moest nog even wachten met drinken. Hij was immers al 6! en we hadden door nog 2 jongere handenbindertjes even geen aandacht voor hem. Ineens lag het gloeiend hete spul op zijn schoot. Net boven zijn buik was het terechtkomen en zijn zwembroek ingelopen, bovenbenen… kortom alles was verbrand. En hoe! Het werd meteen allemaal rood. Subiet water erover, de rest kan wachten. Jerrycan was echter bijna leeg, washok was een paar honderd meter, maar achter onze tent lag een slootje. Ik dacht niet na, pakte hem op en sprong over het riet in de sloot. Te weinig water dus, en zoals gebruikelijk in een franse sloot veel afval.

Ik banjerde op mijn blote voeten door het riet met mijn zoon in mijn armen. Er zat niets anders op dan over dat vreselijke grindpad te gaan hollen in de hoop dat ik daar terecht kon. Het hoopje ellende ging behoorlijk tekeer en dat gaf me vleugels. Hij hield me goed vast en even later stormde ik het waslokaaltje in. Zoals ik al verwacht had was alles bezet, en het was een drukte van belang. De mensen maakten echter meteen plaats voor ons vrij en langs alle kanten werd water aangedragen in kopjes. Gezeten in de wasbak werd er elke keer langzaam water over heen gegoten. Langzaam aan werden de rode vlekken nog groter en op een aantal plekken leken wel blaren te voorschijn te komen. En dat op zo’n ontzettende gevoelige plek als in je lies. Angstige gedachten kwamen bij me naar binnen. Dokter, ziekenhuis, verminking .. Je denkt van alles als je kind zo de klos is. We hebben het daar zo’n 20 minuten volgehouden, en zijn we weer naar de tent gegaan om na te denken. We konden eigenlijk maar een beslissing nemen en dat was naar de huisarts. Gelukkig scheen hij erg aardig te zijn en bijzonder bekwaam. In de tussentijd belde ik een vriendin op in Nederland. Mijn vrouw attendeerde me daar op. Zij had mijn vrouw een paar weken daarvoor verteld over “overlezen”. Van een oud Brabants mannetje had zij deze kunst geleerd en kon de gevolgen van brandwonden weghalen simpelweg door een soort gedichtje in gedachten op te zeggen. Wat dat precies voor een gedicht was scheen een geheim te zijn, en moest ook geheim blijven. Enkel mensen die hier blijkbaar mee om kunnen gaan krijgen deze rijm te horen. We hadden nooit veel aandacht aan dit fenomeen gegeven, maar nu kwam het ineens als een mogelijkheid bij ons binnen.

Gelukkig kreeg ik haar redelijk snel aan de telefoon en ze ging er meteen aan de slag. Ik hoorde haar wat prevelen en na afloop vroeg ze me hoeveel tijd er verstreken was sinds het ongeluk. Een uurtje hooguit, zei ik. In dezelfde tijd zou dan de pijn wegtrekken en de volgende dag zou er niets meer te zien zijn. Ze twijfelde niet eens. Niet een moment. Zou het dan toch goed aflopen? We overlegden en besloten nog even te wachten met de dokter, maar het komende uur aan te kijken, Gelukkig was Dennis wat kalmer geworden. De pijn was nog niet weg, en vol zorg keken we naar het opkomen van de blaren. Met een natte handdoek voorzichtig erover heen gelegd wachtten we.

Langzaamaan werd het stil en het huilen was weg. Een uurtje was nu verstreken. “Ik voel niks meer” kwam het er wat aarzelend uit. Voorzichtig bij hem onder de handdoek gekeken. Het was niet erger geworden. Integendeel het leek er wel wat beter uit te zien. Het bezoekje aan de huisarts hebben we niet meer gedaan. Tegen de avond had hij niet eens meer erg in zijn ongelukje. Toen we hem in bed stopten was hij weer tevreden. Geen pijn meer en de vlekken waren ook bijna weg. ’s Ochtends was er he-le-maal niets meer te zien.

Overlezen, ik had er nog nooit van gehoord, maar effectief! We weten nooit of het kwam door het afkoelen, het overlezen, of wellicht een èn èn verhaal, maar wat zijn we daar goed weggekomen. Dubbel trouwens, want toen ik later uit nieuwsgierigheid dat slootje bekeek waar ik met blote voeten ingesprongen was, zag ik glas liggen. Veel glas: kapotte wijnflessen, glazen, noem maar op …. Ehhhhh! Domme papa’s. Doen nog wel eens rare capriolen uithalen als het om kinderen gaat. Ik zou het zo weer doen trouwens.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl