X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het gebied langs de Moezel is prachtig

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 07-02-2011
Auteur: Berto
Wie toch lekker op vakantie wil en niet te ver wil rijden moet maar eens een kijkje gaan nemen bij de Moezel in Duitsland. Het is een prachtig gebied met bergen, veel natuur, meer dan voldoende recreatiemogelijkheden en volop toeristische dorpjes en steden langs de Moezel en dat op slechts enkele uurtjes vanaf de grens met Nederland.

de Moezel

de Moezel De Moezel is een rivier en wordt in Duitsland der Mosel genoemd en loopt door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In Frankrijk gaat de Our de Sūre (Vogezen) over in de Moezel. De Moezel loopt de hele tijd langs de grens met Luxemburg en buigt dan af Duitsland in. In Duitsland (meest noordelijke punt) bij Koblenz gaat de Moezel na 544 kilometer over in de Rijn. Koblenz is een prachtige historische stad en de bezoekers moeten ook echt een kijkje gaan nemen bij de Deutsches Eck waar dus de Rijn en de Moezel samenkomen. Hier staat ook een gigantisch beeld van 37 meter hoogte van keizer Wilhelm 1.
Trier is ook zo“n prachtige historische stad die ligt aan de Moezel. Het is de oudste stad van het land. De Porta Nigra is het meest bekende monument van de stad. Dit monument staat in het centrum en het is de best bewaarde Romeinse stadspoort. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen bij het amfitheater, de Basilica, de Kaiserthermen of de Barbarathermen. Trier en de hele omgeving bevat talloze Romeinse restanten. Trier is ook een centrum van de wijnhandel. Dit is ook niet verwonderlijk gezien de talloze wijnranken op de bergwanden langs de Moezel. Langs grote delen van de Moezel kunt u deze wijnranken aanschouwen. Als deze rieslingdruif eenmaal rijp is geworden levert het heerlijke witte wijn op. Vooral op de zuidhellingen treft u vele wijnterrassen waar u kunt genieten van deze regionale lekkernij die ooit eens heel bescheiden is begonnen maar inmiddels allang naam heeft gemaakt. En geen fles mee naar huis nemen staat gelijk aan dat u er niet bent geweest.
Er zijn nog zo veel meer toeristische plekjes te vinden langs de slingerende Moezel met die prachtige bergen eromheen. Er lijkt wel nooit een einde te komen aan al die slingerende bochten. Leiwen, Konz, Piesport, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem en Dieblich zijn allemaal van die leuke kleine maar zulke gezellige plekjes waar het tijdens de vakanties wemelt van de toeristen. Cochem is heel populair. Hier is ook een stoeltjeslift die naar het Pinner-kreuz gaat op 250 meter hoogte. Hier kan worden gegeten of gedronken maar het uitzicht is hier ook fenomenaal. Er is ook een dierenpark in Cochem. Er zijn onder meer veel van die leuke toeristische winkeltjes waar bijvoorbeeld Mosel-wijnen, Mosel-shirts (en andere Mosel artikelen) worden verkocht. Maar er is zoveel meer. De Duitse bratwursten vinden er gretig aftrek. Veel mensen gaan hier ook met de rondvaartboot zodat ze nog meer kunnen genieten van de omgeving. Bovenop de bergen ziet u hier en daar goed bewaarde bouwwerken, burchten en ruļnes. Ze zijn het ook waard om echt eens te gaan bezoeken. Langs de Moezel zijn ook diverse museums te vinden over de historie maar ook natuurlijk over het verhaal van de Moezelwijn.
Idar-Oberstein is ook zo`n leuk klein plaatsje langs de Moezel die vooral bekend is dankzij zijn edelstenen. Deze edelsteenstad heeft een nationaal edelsteennmuseum. In Gondorf bij Bitburg is een van de grootste natuurparken van Duitsland en heet het Eifelpark.
Er zijn vele hotels en recreatieparken te vinden in de buurt van de Moezel zodat iedere vakantieganger hier volledig aan zijn trekken kan komen. Behalve per auto of met de boot wordt er hier ook veel gefietst en gewandeld want het gebied verdient het.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl