X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gratis op vakantie met huizenruil

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 15-09-2010
Auteur: Francois580
Vakantie... Zonovergoten, exotische stranden, wuivende palmbomen, ontstressen. Wie droomt daar niét van? Even de alledaagse sleur vergeten, weg problemen en kopzorgen. Keerzijde van de medaille...het prijskaartje. Voor velen neemt zon jaarlijkse vakantie een té grote hap uit zijn vakantiebudget. Maar ook deze omvangrijke groep landgenoten heeft écht nood aan zon jaarlijks "tussendoortje"... Ook voor hen hoeft dit voortaan géén droom meer te blijven...

Droombestemmingen voor iedereen realiteit

Een droomvilla mét zwembad in Italië, een strandvakantie in het mondaine Franse zuiden, een meer exotische vakantie in Egypte. Voor velen een eeuwige droom, of toch niet?
Dé oplossing lijkt wel het ei van columbus. Inderdaad, al deze droombestemmingen worden nu voor iedereen pure realiteit dankzij de formule "huizenruilen". Het achterliggende idee is nu al méér dan één halve eeuw oud en werd ontwikkeld door een Nederlandse én een Zwitserse leerkracht die voor zichzelf en hun collega's een goedkope maar toch aangename vakantie zochten... én ook vonden. Vandaag is huizenruil wereldwijd georganiseerd en overal stevig ingeburgerd. Bijna overal draait huizenruil haast volledig op vrijwilligers.
Intervac, die deze vakantieformule groepeert, is momenteel actief in ruim dertig landen en telt in totaal meer dan 10000 enthousiaste leden die er via dit initiatief geregeld op uit trekken.
Eén jaar lang toegang tot dit wereldwijde ledenbestand kost amper zeventig euro. Op de website krijgt men de verschillende vakantieformules klaar en duidelijk uitgelegd. Eén van de vele mogelijkheden is een dubbele huizenruil, waarbij twee familie's tegelijk hun huis ruilen met twee andere familie's die eveneens in elkaars buurt wonen. Zo wordt het mogelijk met vrienden of familie je vakantie in dezelfde streek door te brengen.

Ook geschikt voor kortbij-vakantie's

Ook kortbij-vakantie's, binnenlandse trips en weekendjes zijn via huizenruil perfect mogelijk.
Andere beproefde vakantie-mogelijkheden zijn Break en breakfast voor vakantiegangers op doorreis, de paying-gast formule voor wie nog een kamer vrij heeft voor een betalende vakantieganger en house-sitting, dat van jaar tot jaar populairder wordt. Bij deze laatste vakantieformule ruilt men zijn woning of appartement met een soortgelijk verblijf in eigen land of in het buitenland. Zo kan iedereen dus gratis met vakantie. Men moet volgens deze vakantie-formule immers geen cent verblijfkosten betalen. Dit systeem biedt nog tal van andere voordelen. Daarbij staat je woning tijdens je vakantie niet onbeheerd leeg en past er iemand op de eventuele huisdieren en worden zelfs de bloemen en planten verzorgd.
De grootste troef van dit ganse opzet is ongetwijfeld dat men niet in een of ander commercieel toeristisch complex terechtkomt. Men logeert immers gewoon tussen de plaatselijke bevolking. Zelfs als huurder mag men aan huizenruil doen. Deelnemers vragen immers geen huur en dus is hier van onderverhuur geen sprake. 

Wederzijds vertrouwen

Het is dus duidelijk dat bij huizenruil alles draait rond respect én wederzijds vertrouwen. Zo is men uiteraard niet verplicht om op ieder verzoek in te gaan. Eens iedereen akkoord, zijn de gemaakte afspraken echter wel bindend. Iedere deelnemende familie betaalt haar lopende gas-en electriciteitsrekening en zijn (internationale)telefoongesprekken.
Dikwijls worden attenties uitgewisseld en in vele gevallen ontstaan zelfs vaste huisruilrelaties.

Reacties op dit artikel
G de bruyn, 2011-02-14
( +1 )

Als u eigenaar bent van een een tweede huis is de website www.tweedewoningruil.nl misschien iets voor voor u.

Dit is een nieuwe website met een ruilbestand van mensen uit Nederland en België die een tweede woning of chalet hebben in Europa en die bereid zijn om hun vakantiehuis te ruilen voor een vakantie in uw vakantiehuis.

Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis in Europa. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken en de mensen waarmee u ruilt weten wat uw bezit waard is.

Enkel deelnemers uit Nederland en Belgie dus u kunt makkelijk contacten leggen in uw eigen taal.

Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.
Manuela, 2011-03-22
( 0 )

HomeExchanging.net (http://www.homeexchanging.net) is een kakelverse GRATIS website waar je je huizenruiladvertentie kunt plaatsen. Website is zonder winstoogmerk, puur vanuit mijn persoonlijke interesse en behoefte om het idee van huizenruilen tijdens de vakantie ook beschikbaar te maken voor mensen die geen geld kunnen betalen voor een abonnement op een grote huizenruil website.
Puck, 2013-02-07
( 0 )

ik woon in frankrijk en zou graag mijn huis in de lot( 46) nabij de dordogne ruilen (voor 2 pers)met een huis in nederland in de omgeving van steenwijk ,schagen of alkmaar voor een periode van een dag of veertien!het huis bevat een salon -slaapkamer- tv kamer -douche wc. en een grote zomerkeuken !datum overeen te komen liefst mei juni!
evt zorg voor kat!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl