X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Meerdere korte vakanties maken gelukkiger

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 18-08-2010
Auteur: Francois580
Voortaan kunnen we met zijn allen maar beter meerdere, maar kortere vakanties nemen dan één lange. Uit de resultaten van een recente studie blijkt immers dat mensen die hun vakantie verdelen in meerdere, korte periodes daar méér aan hebben en dus gelukkiger zijn dan diegenen die hun vakantie in één keer opnemen. Volgens de Amerikaanse psycholoog Ariely neemt het geluk dat vakantie ons biedt inderdaad af naarmate men gewoon wordt aan het gevoel er tussenuit te zijn."Dag zeven levert minder vreugde op dan dag één" zo weet hij. 

Geen eensgezindheid

Toch bestaat over de stelling van psycholoog Ariely lang geen eensgezindheid. Inderdaad, verschillende collega's spreken de stelling van Ariely tegen. Zij zijn immers van oordeel dat vele, aparte uitjes juist veel meer stress met zich meebrengen. Zij stellen hierbij dat, wanneer je drie of vier keer per jaar je bagage moet pakken en naar een of ander ver of dichtbij vakantieland reizen daar veel meer onder lijd dan wanneer je dat slechts maar één keer per jaar moet doen.

Goede voorbereiding is half gewonnen

Voor of tegen, toch blijkt dat steeds meer en meer landgenoten voor meerdere, kortere vakanties per jaar kiezen. Dat blijkt vooral uit het feit dat bijvoorbeeld citytrips duidelijk in de lift zitten. Bij aanhoudend regenweer kiezen meer en meer vakantiegangers om de grijze sleur ter plekke te ontvluchten en te ruilen voor een citytrip in o.a het (meestal) zonnigere zuiden. Op dit vlak doen Barcelona en Rome het van jaar tot jaar beter, maar Parijs en Londen blijven hoogvliegers. Dat de hotelprijzen in Rome opmerkelijk gedaald zijn in vergelijking met vorig jaar en de prijzen van de vluchten gestabilliseerd, is dan mooi meegenomen. En ook Londen biedt de vakantieganger belangrijke, bugetaire voordelen. Niet in het minst door de lagere wisselkoers van het pond.
Wie op citytrip vertrekt, doet er echter goed aan zijn korte tussendoorvakantie goed te plannen. Op verschillende websites, gespecialiseerd in cititrips, kan men de nodige inspiratie opdoen voor een leuke verblijfplaats. De meest bekende zijn ongetwijfeld booking, zoover.nl en tripadvisor. Deze sites zijn vooral belangrijk omdat men er zowel een score én commentaar van andere toeristen vindt. En op websites als bijvoorbeeld lonelyplanet en wikitravel krijgt men dan weer een heleboel informatie over de verschillende bezienswaardigheden op zijn plek van bestemming, en over de kwaliteit van de accomodaties.
 Bij zijn uiteindelijke beslissing over zijn bestemming, is de mening én de score die andere reizigers aan de hotels gaven, van groot belang. Sommige sites geven ook de verschillende promoties weer, maar meestal is men nog het goedkoopst af op de site van het betrokken hotel zelf. In ieder geval, ook hier kan vergelijken van de verschillende aanbiedingen erg lonend zijn.  

Kiezen voor totaalpakket

Organiseren vele landgenoten hun citytrip zelf, dan kan men dit tijdrovende werk ook in de handen geven van een touroperator. Op vele vlakken géén slecht idee. Door hun grote afname, kunnen zij immers vaak een derde of zelfs een vierde nacht gratis aanbieden. Steeds meer vakantiegangers kiezen dan ook voor zo'n totaalpakket. Volgens de sector is het prijskaartje daarbij zéker niet doorslaggevend, wél de zekerheid. Zo waren er de voorbije maanden heelwat problemen met de Eurostar en recenter waren er de gevolgen van de IJslandse aswolk. Dat speelde ongetwijfeld in het voordeel van de touroperators. Die stelden alles in het werk om zoveel mogelijk vakantiegangers naar huis of naar hun vakantiebestemming te brengen. Bij de meest uiteenlopende problemen, hoeft men zich in geval van boeking bij een touroperator, maar tot één contactpersoon te wenden.

Weet waar je terecht komt

Of men zijn citytrip zélf boekt of het werk door een touroperator laat doen, in beide gevallen is het erg nuttig vooraf te weten waar men uiteindelijk zal terecht komen. Weten welke de beste manier is om van de luchthaven naar zijn eindbestemming te geraken, is beslist geen overbodige luxe. Meestal vindt men de nodige informatie op de website van de betrokken luchthaven. Een geschikt alternatief is ongetwijfeld toandfromtheairport. Hier krijgt men tevens een uitvoerige beschrijving om naar het stadscentrum te gaan. Men krijgt er zelfs een beschrijving van de verschillende terminals, prijzen en van uren van bussen en hun lijnnummers.
Een citytripper wil ongetwijfeld zoveel mogelijk bezienswaardigheden op een korte tijd bezoeken. Op sites als lonelyplanet, tripadvisor en wikitravel krijgt men alle nuttige informaties over de plaatselijke bezienswaardigheden. 

Reacties op dit artikel
Monique1965, 2010-08-18
( 0 )

Ik ga ook voor de korte vakanties! Heerlijk om af en toe lekker op pad te gaan. Leuk informatief artikel
Carina03, 2010-08-19
( 0 )

Heerlijk lijkt me dat Francois, gewoon koffer pakken en even weg. Het wordt wat moeilijker als je er de middelen niet voor hebt en afhankelijk bent van ander vervoer dan een eigen auto. Wel een stukje om bij weg te dromen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl