X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wees kritisch voor last-minute aanbiedingen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 09-08-2010
Auteur: Francois580
Er vertrokken de voorbije weken weer meer nederlanders en belgen op vakantie dan ooit tevoren. het is dan ook niet te verwonderen dat ook de verkoop van last minute vakanties duidelijk in de lift zit. maar is zon last minute wel de moeite waard én een passend alternatief voor die vakantiegangers die op hun budget willen besparen? 

Kortingen tot boven veertig procent

De vraag naar last minute-vakantie's steeg vooral de jongste maanden erg opvallend. en dan zéker op het internet wordt men vandaag overspoeld door allerlei "budgetvriendelijke" acties. maar is zo'n vorm van vakantie wel zo voordelig als het er op het eerste gezicht uitziet? heelwat landgenoten die de vakantiesector op de voet volgen, wachten immers tot het laatste moment om hun vakantie te boeken en op die manier de meest voordelige aanbieding op de kop te kunnen tikken. de voorbije weken liepen de kortingen zelfs op tot boven de veertig procent. dat was onder meer het geval voor vakantie's richting griekenland, spanje, tunesië en egypte.
heetwal sites brengen de vakantieganger in verleiding met aanbiedingen die alle concurrentie in de kiem smoort. toch staat men ook hier best kritisch tegenover bestemmingen naar zonovergoten en paradijselijke vakantiebestemmingen voor amper iets meer dan een kortbij-vakantie in eigen land.
krijgt men een last minute voorgeschoteld voor amper vierhonderd euro voor een verblijf van één maand zoals dat de jongste weken meermaals het geval was, dan doet men er goed aan dergelijke aanbiedingen kritisch te benaderen. zo kregen we een aanbieding voor een verblijf van één week in een driesterrenhotel in marokko voor amper 375 euro. als men dergelijk aanbod dan nog via internet krijgt gepresenteerd, moet zulks ongetwijfeld de wenkbrouwen doen fronsen. internet is immers op dit vlak het meeste vatbaar voor bedrog. ook wat last minute-vakanties betreft doet men er best aan zich bijzonder goed voor te bereiden om ontgoochelingen te voorkomen.

Zeven dagen bedenktijd

Een erg belangrijk wapen in de strijd tegen eventuele frauduleuze vakantieaanbieidjngen, is ongetwijfeld de wet op de verkoop op afstand. deze recente wet voorziet immers in een bedenktijd van zeven dagen voor overeenkomsten die via het internet werden afgesloten. transport, logies of vrije tijd vormen hier de belangrijkste uitzonderingen. voor men boekt, leest men dan ook best de kleine lettertjes en cijfertjes in de overeenkomst. controleer in de eerste plaats de data en de luchthaven van vertrek en aankomst. ook de aangeboden luchtvaartmaatschappij is belangrijk om weten. niet alle maatschappijen nemen het immers even ernstig met de veiligheidsvoorschriften terzake. men vergewist zich ook best vooraf over wat eigenlijk in de aangeboden prijs inbegrepen is. dat gaat van vol pension, van drankprijzen tot verblijf-en luchthaventaksen en eventuele dossierkosten. dergelijke onderdelen van het contract worden door velen als bijkomstig aanzien, maar het zijn uitgerekend deze uitgavenposten die de eindafrekening erg fors kunnen beëinvloeden.
bij twijfels omtrent hetgeen wordt aangeboden, neemt men best vooraf contact op met het hotel of met het betrokken reisagentschap. deze moeten normaal méér informatie over het betrokken vakantie-aanbod kunnen verschaffen. als er ter plaatse eventuele tekortkomingen op om het even welk vlak worden vastgesteld, dan kan men deze altijd melden aan de vertegenwoordiger van de touroperator of van het hotel en controleer daarbij steeds dat iedere klacht ook schriftelijk wordt genoteerd.

Vergelijkende sites

Boekt men online een zogenaamde all-in vakantie, dan moet het reisagentschap alle noodzakelijke inlichtingen verschaffen over de ligging, de toeristische categorie en de graad van comfort van zijn betrokken verblijfplaats. als men online echter uitsluitend zijn verblijf boekt, dan dient men zélf op inlichingen-jacht te trekken.
bij het aangeboden comfort van zijn toekomstige vakantie- verblijfplaats mag men zich zeker niet blind starten op het aantal sterren van zijn ervan. zo betekent een driesterrenhotel in pakweg tunesië heelwat anders dan eenzelfde comfortquotatie in bijvoorbeeld madrid. verzamel dus zoveel mogelijk informatie over het betrokken hotel vooraleer de knoop definitief door te hakken.
vergelijkende sites op internet zijn een intressant wapen om de informatie die men over zijn toekomstig vakantieverblijf krijgt, te beoordelen.
een van de belangrijkste vergelijkende sites is ongetwijfeld tripadvisor.com waar men enkel de naam van zijn hotel moet intikken om alle informatie daarover voorgeschoteld te krijgen.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-08-12
( 0 )

Hoi Francois, natuurlijk moet je jezelf niet in de onkosten steken waar je niet meer uitkomt maar een lastminute, hmmmmmmmm. Groetjes
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl