X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Fietsen door Parijs

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Yonego Yonego Auteur op infoyo sinds
01 Juli 2008


Bekijk het profiel van Yonego
Datum: 05-08-2010
Auteur: Yonego
Ik heb een vakantietip voor iedereen die van fietsen houdt: met de fiets dwars door Parijs. Dit kan individueel maar er zijn ook reisorganisaties die georganiseerde fietsvakanties aanbieden.Ik heb dit twee jaar geleden gedaan met een vriendin en ik kan het iedereen aanbevelen (ik ben zelf niet zon fanatieke fietser maar ik ben razend enthousiast hierover).

Op vrijdagavond is er een unieke ervaring: elke vrijdag het hele jaar door wordt er verzameld bij het stadhuis van Parijs. Iedereen die rijdt, skate, stept of op een andere manier zich met wielen voortbeweegt mag zich aansluiten. De groep fietsers (en dat zijn er al gauw een paar honderd) wordt begeleid door een soort "proppers". Jongens die meefietsen op mountainbikes en zich naast, voor, achter en tussen de groep bevinden. Zij die vooraan fietsen leggen de kruispunten en straten stil. Zij houden dus de auto's tegen zodat de groep rustig door kan fietsen. En als er een auto toch dreigt door te rijden staan er gelijk drie of vier van die proppers voor de auto om herm alsnog tot stoppen te dwingen. De fietstocht duurt zo'n drie uur en je fiets van noord naar zuid Parijs. En het allermooiste was dat we over de Champs Elyssees gefietst hebbe. Dat overkomt alleen de wielrijders van de Tour de France normaliter. Mijn vriendin en ik waren en er in mei en de terrassen zaten toen al aardig vol. En de mensen die er zaten en liepen bleven staan en applaudisseerden toen wij langs kwamen fietsen. Dat gevoel was zo geweldig. Dat moet iedereen een keer meemaken!
Zaterdag mochten we zelf invullen en zijn we met de fiets naar alle bezienswaardigheden geweest. Erzijn nog niet heel veel aparte fietspaden in Parijs maar er wordt heel veel rekening gehouden met fietsers. Daar waar geen fietspaden zijn mag je over de busbanen rijden en veel auto's geven je voorrang.
Zaterdagavond was er lichtjestocht. Met de fiets langs allerlei verlichte bezienswaardigheden en er was een gids bij die heel wat wist te vertellen over de geschiedenis van Parijs.
En dan de zondag: Langs de Seine fietsen. Er is een groot gedeelte dat alleen op zondag is afgezet voor auto's. Daar hebben ze een strand gemaakt met tentjes, strandjes met zonnestoelen en parasols. En daar mag iedereen die wil fietsen, wandelen, skaten en dergelijke zich vermaken. Waar normaal de auto's rijden zie je nu een mengelmoes van mensen op de fiets, op skates, op steps en krijg je een beetje het mediteraanse gevoel van een boulevard. Werkelijk een unieke ervaring en ik ga zeker nog een keer terug.

Voor wie niet met een reisorganisatie wil fietsen in Parijs, zijn er de "huurfietsen". Je ziet het steeds meer in grote steden (Barcelona, Berlijn). Een beetje het wiite-fietsen-plan van de vorige eeuw. Je kunt voor een euro een fiets pakken bij de ene "stalling" en de stad doorfietsen en de fiets vervolgens aan de andere kant van Parijs weer neerzetten.


Nogmaals dus een echte aanrader voor fietsminnend Nederland.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl