X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Andorra, een ruig land met hoog glamourgehalte

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 14-01-2010
Auteur: Lizz
Andorra is stijl, woest en ruiger dan de lieflijke Alpen. De bergtoppen van de Pyreneen domineren het land en soms denk je dat je er alleen op de wereld bent. Maar dan sta je zomaar ineens in een centrum van een dorpje of ben je in de hoofdstad beland. Wintersport, zomerwandelen en mountainbiken zijn populair. En winkelen natuurlijk, want Andorra in tax-free. Vooral als het een beetje luxe kan en mag, is dit een zeer lucratieve bezigheid. Maar wie ooit ook eens uitgewinkeld is, kan ook op een andere manier vakantie vieren. 

Ordino

Neem Ordino, is de meest noordelijke parochie van Andorra. Dit apartje en nog grotendeels authentieke plaatsje bevindt zich aan de voet van de Pic de Casamanya. Naast Ordino zijn de dorpjes Ansalonga, Arans, El Serrat, La Cortinada, Llorts, Segudet en Sornŗs ook wel even een bezoekje waard.
In Ordino vallen de vele typische huisjes met smeedijzeren balkons op, het lijkt een beetje op een decor uit de opera. Het is hier goed wandelen en er zijn zijn een aantal musea voorhanden om een kijkje te nemen.  In de winter kunnen skiŽrs van alle niveaus terecht op de pistes van Ordino-Arcalis.
Het Postmuseum toont een interessante postzegelcollectie en toont wat er nodig is om postzegels te maken. Het Iconografische Museum van het Christendom beschikt over ongeveer tachtig iconen uit diverse landen en geeft een goed overzicht van Slavische en Byzantijnse religieuze kunst uit de 17e, 18e en 19e eeuw. In de parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria is een klein Romaans mariabeeld te vinden.

Andorra la Vella

De hoofdstad van Andorra, Andorra la Vella, ligt op een hoogte van 1079 meter en is omgeven door hoge bergen. Het centrum van deze stad wordt gedomineerd door een lint van winkels, warenhuizen en heel veel luxe. Geen wonder dat in het hoogseizoen het filegehalte hoog is, want menig toerist neemt graag een taxfree koopje mee naar huis. Wie eenmaal een parkeerplaats heeft weten te bemachtigen, kan zich helemaal uitleven.
De stad zelf toont twee gezichten. In het centrum is het oude gedeelte, Barri Antic, nog echt als vroeger met kasseiweggetjes en smalle straatjes met aan weerszijden oude huizen. Het Catalaanse kasteel uit de zestiende eeuw geeft de geschiedenis een gezicht. Hier zetelde het parlement, Casa de la Vall. In de tweede helft van de twintigste eeuw begon Andorra la Vella te groeien tot de stad die het nu is. Nu wonen er ruim 22000 mensen in Andorra la Vella.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl