X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Overzicht van de Nederlandse Waddeneilanden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 15-05-2010
Auteur: Berto
De Waddeneilanden scheidden de Waddenzee met de Noordzee. De Waddeneilanden zijn zeer geliefd bij zowel toeristen uit het binnenland als het buitenland. Maar wat zijn nu de mogelijkheden op deze eilanden? In dit artikel krijgt u een overzicht van de 5 unieke Waddeneilanden die Nederland rijk is.

Texel

Texel is het meest linkse eiland en behoort toe aan Noord-Holland. Het eiland is ongeveer 20 kilometer lang en 8 kilometer breed. Er wonen thans een kleine 14000 mensen op dit prachtige eiland. Eigenlijk bestaat het eiland uit twee eilanden. Zuidelijk vindt u Texel en Noordelijk ligt Eierland. In 1630 zijn de eilanden aan elkaar verbonden middels een een zanddijk. Texel kreeg in 1415 stadsrechten en is door zijn omvang de grootste stad van Nederland. Bij Den Helder kunt u de boot nemen naar Texel. Het eiland lijkt zo groot dat het net lijkt of u in West-Friesland rondrijdt.

Vlieland

De watersnoodramp in 1287 zorgde ervoor dat Vlieland werd gescheiden van het vasteland van Friesland. Vlieland hoort bij Friesland en is het tweede eiland van links. Het eiland wordt door iets meer dan 1100 mensen bewoond. Er is een dorp genaamd Oost-Vlieland. Toeristen kunnen op het eiland echter geen gebruik maken van auto's of motoren. Het eiland is maar smal maar heeft wel 20 kilometer aan strandlengte. In Harlingen kunt u de boot nemen naar dit fascinerende eiland. Vlieland heeft een erg mooie natuur en heeft een vuurtoren genaamd Vuurduin. De vuurtoren is 18 meter hoog en ligt op een heuvel van 36 meter hoogte. 

Terschelling

Terschelling is de middelste van de 5 eilanden en behoort toe aan Friesland. Er wonen een kleine 5000 mensen op dit toeristische eiland. In de zomer komen jongeren massaal naar dit eiland. Denk hierbij aan het cafť van zanger Hessel (Hoorn) maar natuurlijk ook het (wereld)beroemde Oerol festival wat ieder jaar in juni wordt georganiseerd. Dit zeer groene eiland heeft 30 kilometer aan strand en 70 kilometer aan fietsroutes. Terschelling heeft 5 kernen maar West-Terschelling is de grootste met ongeveer 2500 inwoners. Terschelling heeft ook een beroemde vuurtoren genaamd de Brandaris. In de Middeleeuwen is het eiland samengesmolten met een ander eiland genaamd Wexalia. Via de boot vanaf Harlingen kunt u dit levendige eiland met eigen ogen aanschouwen.     

Ameland

Ameland is het een na rechtse eiland en hoort bij Friesland. Er wonen circa 3500 Amelanders op dit mooie eiland met heel veel zandduinen en natuur. Vanaf Holwerd kunt u de boot nemen naar dit verrassende eiland. Er zijn 4 dorpjes op dit eiland. Hollum is de grootste ervan. Er is een klein vliegveld en er is ook een vuurtoren die zijn lichtschijnsel bij helder weer zelfs laat zien tot aan Leeuwarden toe. Vooral kunstenaars vinden dit eiland prachtig om zijn lichtval en zijn unieke landschappen. Er is 27 kilometer aan strand en er is maarliefst 100 kilometer aan fietspaden.

Schiermonnikoog

Dit eiland ligt het meest rechts van de vijf en behoort eveneens toe aan Friesland. Het eiland heeft net geen 1000 inwoners en is hiermee de kleinste gemeente van Nederland. Het is een rustig eiland maar veel mensen houden hiervan want er is hier veel toerisme. Auto's zijn op dit eiland niet welkom. Vanaf Lauwersoog kunt u de boot nemen naar dit rustige maar zeer verrassende eiland. In 1287 is dit eiland gescheiden van Friesland door de watersnood. Er is 18 kilometer aan strand en er is 30 kilometer aan fietspaden beschikbaar. Ook is er een mooie jachthaven en zijn er twee vuurtorens. Het dorp Schiermonnikoog heeft een beschermd "stads"gezicht.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl