X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Terheijden een dorp met pracht en praal.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van arjan30009 arjan30009 Auteur op infoyo sinds
26 November 2009


Bekijk het profiel van arjan30009
Datum: 30-11-2009
Auteur: Arjan30009
Terheijden is een klein dorp vlak bij Breda. het telt c.a. 5000 inwoners. Het is een dorp waar iedereen elkaar kent en veel te beleven is. Ook zijn er verschillende evenementen en veel recreatie.

Evenementen

carnaval
De Carnaval wordt in terheijden heel uitbundig geviert, vijf dagen lang feest. Met als hoogtepunt een van de 3 mooie optochten, met maar liefst 60 deelnemende groepen. En het hossen in de 7 cafe's die Terheijden lief heeft. Ook zijn er verschillende andere hoogtepunten zoals, de kinderoptocht, het snotpinnekus bal, een kindermiddag, gehandicapten middag, een middag voor de ouderen, popverbranding en een lampionnen optocht.

kermis
In Terheijden vind de kermis altijd plaats in het eerste weekend na 8 september.  Het is dan vier dagen feest in Terheijden. Op de kermis staan een tiental atractie's zoals, autoscooter, draaimolen, grijpkraam, snoepkraam, lijntrekken, ballen gooien, hollandsegebakskraam, pusher, skiball, schietkraam en eentjes vissen. Ook staat er in een van de cafe's een mooi en groot dansorgel en wordt dan ook druk bezocht.

Bradderie
De bradderie in Terheijden wordt de Traaierie genoemt en wordt gehouden op vaderdag. Het  is een druk bezochte markt met ruim 300 kramen in de hoofdstraat van het dorp. Dit is het enige evenement waar bij het openbaar vervoer niet door het dorp kan rijden.


Recreatie

In terheijden is veel natuur te vinden. Ten zuiden ligt rivier de mark met een mooie jachthaven waar zomers veel bedrijvigheid is. Net als bij de 16de eeuwse schans met een mooie gracht en een kiost (vvv). In de haven van Terheijden vaart ook een veerpontje voor fietsers en voetgangers, die de oversteek willen maken naar Breda. Terheijden heeft ook een mooi zwembad in het centrum van het dorp. Ook zijn er goede voorzieningen in het centrum van Terheijden zoals, 2 supermarkten, 2 bakkers, een kledingwinkel, 3 kappers, een drogisterij, 2 cafetaria's, een cadeau en huishoud winkel, 3 scholen, een biebliotheek en een apotheek. ook zijn er 3 huisartsen een tandartsenpraktijk en een verzorgings huis. 
Jij kunt er bijna niet om heen als je in terheijden bent, de kerk en de molen. Ook is er een groot hotel in het centrum van Terheijden. Met een liging aan de hoofdstraat. Op loop afstand van de haven en de winkels.
Ook heeft terheijden met het openbaar vervoer een goede verbinding met breda.

Reacties op dit artikel
Maangodin, 2009-11-30
( 0 )

Inderdaad een heel schattig plaatsje met een mooi haventje.
Bart-jan, 2010-02-16
( 0 )

Het mooiste dorp!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl