X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Terheijdense Kermis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van arjan30009 arjan30009 Auteur op infoyo sinds
26 November 2009


Bekijk het profiel van arjan30009
Gerelateerde artikelen Terheijden een dorp met pracht en...
Datum: 07-09-2011
Auteur: Arjan30009
De Terheijdense kermis is een kleine kermis maar ondanks dat, toch een van de gezelligste kermissen uit de omgeving.Deze kermis wordt altijd gehouden in het eerste weekend na 8 september en is een van de meest bezochte evenementen in Terheijden.

geschiedenis

de Terheijdense kermis (Traaise kermis) is voor vele uit het dorp een belangrijk feest. op 8 september is de kerk namelijk gewijd aan de heilige Antonius ABT. om deze reden wordt de kermis ook gehouden in het eerste weekend na 8 september. vroegen begon de kermis op zondag middig na het middag middag mis in de kerk. ook stond er in elk cafe een orgel, deze werden verzegelt door de pastoor. zo dat de orgels pas konden gaan spelen na dat de pastoor de zegels van de orgels op zondag middag had verwijdert. zo duurde de kermis 3 dagen want maandag en dinsdag waren de scholen vrij en was het koningschieten bij de 2 schuttersgilden in het dorp. in de jaren 60 kwam er een 2de kermis bij. deze werd georganiseert door de harmonie Terheijden. deze kermis werd gehouden in het weekend van pinksteren. en duurde 2 dagen. na een aantal jaren werd besloten om de kermissen op zaterdag ook open te stellen. allebei de kermissen werden tot de jaren 80 op het dorpsplein en in de markstraat gehouden. daar na zijn ze door ruimte gebrek verplaatst naar het oranjeplein en de polderstraat. na dat de polderstraat gerenoveerd was werd de kermis allen nog op het oranjeplein gehouden en verdwenen er C.A. 10 attracties.

kermis van nu

sinds 2008 heeft de gemeente Drimmelen besloten om geen kermis meer te organiseren in de kern dorpen M.U.V. de kemis in Made. waardoor de belangrijkste kermis uit Terheijden zou verdwijnen. waarom de harmonie Terheijden heeft besloten om haar pinksterkermis te verplaatsen naar het najaar. ook werd de kermis terug naar zijn oude locatie gebracht. men had allen geen rekening gehouden met het dorpsplein. het dorps plein is in 30 jaar namelijk 4keer kleiner geworden. ondanks dat de kermis daar door kleiner werd is het wel gezelliger geworden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl