X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Activiteiten herfstvakantie 2010

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Monique1965 Monique1965 Auteur op infoyo sinds
02 September 2008


Bekijk het profiel van Monique1965
Datum: 13-10-2010
Auteur: Monique1965
Het is weer bijna herfstvakantie. In Noord Nederland van 23 oktober tot en met 31 oktober en Midden- en Zuid Nederland van 16 oktober tot en met 24 oktober. In dit artikel heb ik een aantal uittips verzameld voor leuke dagjes weg.

Museum

Museum Van 16 tot en met 24 oktober wordt de landelijke week van de geschiedenis met als thema "Land en water" georganiseerd.
Het Afrika Museum in Berg en Dal staat tijdens de herfstvakantie in het teken van "water".
Rondleiding "water en rituelen" en het familieprogramma "water voor later", maar ook Afrikaanse verhalen.
Zaterdag 23 oktober is de Gelderse Gratis Museumdag. 68 Musea in Gelderland doen weer mee.

Museum Broeker Veiling in Broek op Langendijk is op 21, 22 en 23 oktober geopend van 10.00-17.00 uur. Je kunt er knutselen en alles in het teken van de herfst. Hou je niet van knutselen dan kun je bij de houtdraaier kijken hoe ouderwets speelgoed van hout wordt gemaakt. Op woensdagmiddag kun je je verkleden in een echt Westfries kostuum of je kunt kaarsendraaien.

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft tijdens de herfstvakantie ook diverse leuke activiteiten voor kinderen. Appeltaarjes bakken, oud-hollandse spelletjes en luisteren naar herfstgriezelverhalen.
Op 30 oktober is het Zuidermuseum tot 21.00 uur geopend.

Museum Volkenkunde in Leiden staat tijdens de herfstvakantie in het teken van de Maori's. Workshops zoals Poi ballen maken, hoofdband weven en Maori patronen schilderen en diverse lezingen.

Maritiem museum in Rotterdam heeft tijdens de herfstvakantie ook diverse leuke activiteiten. Een workshop High tea bereiden of teken je droomjurk of droompak.Verder de mogelijkheid om het maritieme strepenshirt zelf te maken. Droom je van kleding ontwerpen? Dat kan op 20 oktober. Met behulp van modeontwerpers kun je oude kleding weer als nieuw maken. Je mag kleding meenemen maar er is ook genoeg aanwezig.

Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft ook een leuk programma tijdens de herfstvakantie van 6 tot en met 31 oktober.
Een workshop Kung fu en Chinees papierknippen. Maar ook een rondleiding of een jeugdvoorstelling van het Tropentheater.

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is ook de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Het motto tijdens de herfstvakantie; De speurtocht naar speculaas. Familievoorstellingen en zelf speculaaspoppen maken.

Legermuseum in Delft heeft ook een leuke activiteit in de herfstvakantie voor stoere jongens en meisjes. Je kunt namelijk leren zwaardvechten van 16 tot en met 31 oktober. Les van ervaren docenten; hoe vochten de ridders vroeger en welke technieken gebruikten zij? Wordt een echte toernooiridder. Heb je de technieken onder de knie, dan volgt het kindertoernooi.

Nemo in Amsterdam is tijdens de herfstvakantie van 9.00-18.00 uur geopend. Tijdens de herfstvakantie theatershows, workshops en demonstraties. Kom je voor 11.00 uur, dan mag je voor Ä 7,50 naar binnen. Nemo is een Science Center. Vijf verdiepingen met leuke doe- en ontdekdingen.

Nog meer activiteiten

Nog meer activiteiten De snuffelmarkt in Goes op 23 en 24 oktober vindt plaats in de Zeelandhallen. Lekker snuffelen langs allemaal kramen.

Bent u in Zeeland dan kunt u 17 oktober naar het Zeeuws Maritiem MuZeeum. Op deze dag wordt de Vlissingse zeedag georganiseerd. Gratis toegang en tal van activiteiten.

Oktoberfeest in Sittard van 15 tot en met 20 oktober. Vele activiteiten met muziek, de kermis, optocht schutterijen en gilden, vuurwerkshow ect.

Circo Circolo in het Brabantse Groene Woud geven diverse circusgezelschappen hun nieuwste acts prijs. Vele optredens van 22 tot en met 31 oktober.

Kom op  16, 23 of 30 oktober naar Avonturenpark Hellendoorn om te griezelen in het donker. Op avontuur  tussen griezels en heksen. In de attracties zit je in het donker, wat het natuurlijk nog spannender maakt. De atrtracties zijn tot 20.30 open en de avond wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Houd u van dansen, kom dan naar de Deventer Dansdagen van 14 tot en met 20 oktober. Dansgroepen uit Deventer, So you think you can dance en diverse dansfilms.

Regent het, dan is het misschien leuk om een bezoek te brengen aan het kinderfilmfestival in de Groene Engel in Oss.
Maandag 25 oktober
11:00 uur: Nieuwe avonturen van het Molletje (vanaf 3 jaar)
14:00 uur: Le Petit Nicolas (Nederlands gesproken, vanaf 7 jaar)
Dinsdag 26 oktober
11:00 uur: Laban maakt het er een potje van (Nederlands gesproken, vanaf 3 jaar)
14:00 uur: Fantastic Mr. Fox (Nederlands ondertiteld, vanaf 8 jaar)
Woensdag 27 oktober
11:00 uur: Pudding Tarzan (Nederlands gesproken, vanaf 4 jaar)
14:00 uur: The Fantastic Mr. Fox (Nederlands ondertiteld, vanaf 8 jaar)

Het Cinekid Festival vindt op 32 locaties in Nederland plaats. Op de site cinekid.nl vindt u alle informatie. Voorstellingen, Films en workshops.Het internationale film, televisie en mediafestival voor de jeugd. Het Cinekid Festival duurt van 20 tot en met 29 oktober.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl