X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Toverland, beste kinderland

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 15-09-2010
Auteur: Francois580
Pretparken. Ook in Nederland deden ze het de voorbije zomermaanden uitstekend. Zowat alle Nederlandse pretparken lieten  bezoekersrecords optekenen. Eén van  hen was ongetwijfeld Toverland in Sevenum. Zopas hadden de verantwoordelijken van dit kinderparadijs nog een bijkomende reden tot feestvieren. Inderdaad, Toverland werd nu immers uitgeroepen tot beste pretpark van Nederland. Terecht? We gingen zélf een kijkje nemen en kwamen al vlug onder de indruk van dit sprookjesparadijs.

Toverland is een écht fenomeen

Toverland zette pas negen jaar geleden zijn poorten wagenwijd open. Tijdens deze periode kreeg men er al ruim één half miljoen bezoekers binnen de muren. Mede-verantwoordelijk voor dit sukses is ongetwijfeld het feit dat dit kinderparadijs deels overdekt is.
Toverland is het geesteskind van Jean Gelissen die op een dag met zijn kids, zoals zovele andere papa's, naar een pretpark trok. Eén pretbederver, het weer. Het regende pijpenstelen. Dat was meteen de aanleiding tot de geboorte van Toverland. Jean Gillissen wilde immers een park dat ook bij regenweer zijn aantrekkingskracht zou behouden. Terug thuis, maakte de Nederlander er onmiddellijk werk van, en korte tijd later begroette Toverland zijn  eerste bezoekers. Gelissen bleef niet bij de pakken zitten, en bouwde zijn kinderparadijs verder uit. Vandaag beschikt het over maar liefst twee hectare overdekte attracties die jaarlijks nog in oppervlakte groeit.

Het Land van Toos

Via de hoofdingang komt men in de eerste megahall van dit beste kinderparadijs van Nederland. Het Land van Toos is een combinatie van een speeltuin en een kermis. De jeugdige bezoekers kunnen hier met volle teugen genieten van klimhuizen, glijbanen, vliegende schotels, treintjes, een indrukwekkende achtbaan en andere carrousels.
Via een tunnel, komt men in hall 2 terecht, waar de pubers het voor het zeggen hebben. Het reuzenrad en de boomstammen zijn hier de klassiekers, maar zowel concept als aankleding en kwaliteit van de verschillende "speeltuigen" onderstrepen het unieke karakter van Toverland. De woudracer en de turbo-rodelbaan vallen duidelijk het meest in de smaak van het jonge volkje.

Indrukwekkende achtbaan

Maar ook in openlucht is er in Toverland heelwat te beleven. Absolute blikvanger is ongetwijfeld de 35 meterhoge troy, een houten achtbaan met ronduit indrukwekkende afmetingen: een hoogte van 35 meter en een lengte van méér van één kilometer. Van de allerkleinsten tot de meest veeleisende pubers vinden in Toverland dus beslist hun gading. Naast alle topattracties zijn opvallende korte wachttijden, aandacht voor hyghiëne, een kindvriendelijk onthaal en een budgetvriendelijk prijskaartje de andere troeven van dit Nederlandse pretpark.
Volwassenen betalen er immers 21 euro, 65-plussers 17 euro en voor kinderen tot 120 centimeter moet men er 12,50 euro neertellen.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-09-17
( 0 )

Heel wat betere prijzen dan Plopsaland waar mijn kleinzoon net 1 cm. te groot was en het volle bedrag moesten betalen, het werd voor mijn dochters een HEEL duur dagje uit.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl