X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Vakantie en vermaak" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bezoek een Schots kasteel

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 30-10-2009
Auteur: Lizz
Schotland is altijd leuk. Goed, het regent er vaak, maar er zijn genoeg plaatsen die ook tijdens regenachtig weer interessant genoeg zijn om te bezoeken. Hierbij zomaar een toeristisch ideetje aan de westkust van Schotland.

Inverary Castle

Het majestueuze Inverary Castle bevindt zich aan de oevers van Loch Fyne in de buurt van het dorp Inverary in de Argyll en Bute gebied van West-Schotland. Het is het optrekje van het hoofd van de hertog van Argyll. De bouw van dit imposante kasteel startte in 1746. In 1789 was het af en betrok John Campbell, de vijfde hertog van Argyll het kasteel.

Inverary Castle is een vierkant kasteel met vier ronde torens op de hoeken. Rondom dit Schotse kasteel bevindt zich zestien hectare grond. Daarvan wordt twee hectare gebruikt voor de tuinen en veertien hectare voor het bijbehorende park.

Het kasteel is in het verleden getroffen door twee grote branden, in 1877 en 1975. Maar kon in beide gevallen weer redelijk hersteld worden.
Het interieur kenmerkt zich door meubels en inrichting uit de 18de en 19de eeuw. Het Arsenaal Hall toont een aantal gemonteerde wapens uit de 16de en 17 eeuw, waaronder een dolk en leren tas met bont. Dezen zijn eigendom geweest van Rob Roy MacGregor (1671-1734).
Kenmerkend voor het Arsenaal Hall is het hoogste plafond in Schotland, bijna 69 meter.
Het kasteel met zijn gotische, palladiaanse en barok architectuur is een populaire toeristische attractie die een bezoek meer dan waard is.

Een leuk uitstapje in dezelfde buurt is Oban, Schotlands oudste en populairste plaats in de Westelijke Hooglanden. Hier bevindt zich McGraig's Tower. Deze cirkelvormige toren is aan het eind van de vorige eeuw gebouwd maar het bouwwerk is nog steeds niet voltooid. Een bezoek aan de visserskade is zowel bij mooi als bij regenachtig weer ook de moeite waard.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl